Treball corporal energètic

Treball corporal energètic
Sessió de teràpia

Què és Reiki i qui el practica?

Què és Reiki i qui el practica? 
Reiki és una tècnica japonesa que té la funció de canalitzar l'energia que ens envolta, cap a nosaltres i altres persones. Serveix per eliminar estrès, curar dolències i malalties, aportant-nos pau i felicitat, alhora que armonitzada el nostre cos i esperit. La pràctica de canalitzar energia té més de 3.000 anys d'antiguitat. Va ser re-descubert per el Dr Usui, un monjo i catedràtic a Japó l'any 1920. 
 Reiki es practica en més de 1.000 hospitals i clíniques dels EUA i Anglaterra (i es pot accedir a través de la Seguretat Social).
 A EUA és utilizat també pels serveis d'emergència de l'estat de Nova York.
 També està molt difós per Europa i Japó. A Espanya fa pocs anys que va arribar. 
Reiki no us creences religioses ni ideològiques de cap tipus.
Als EUA hi ha parròquies Catòliques que ofereixen tallers de Reiki i aqui a Espanya tenim monges Catòliques que ho practiquin, així com a Anglaterra ia Alemanya ho practiquin els protestants, al Tibet per Budistes ... etc.
No cal creure en res. No es necessita practicar la meditació, ser un "il · luminat" ni res per l'estil.
És un mètode práctic i eficaç per curar i equilibrar. L'únic que necessita Reiki és el desig de fer-te bé a tu mateix i als altres. 
¿Per a què s'utilitza i com actua? 
Reiki serveix per curar dolències físiques i mentals. A llarg plaç treballa sobre la causa de la malaltia o la malaltia.
Als hospitals s'utilitza per alleujar el dolor de pacients amb càncer, ajudant-los a superar els efectes secundaris de fàrmacs, tractaments amb quimioteràpia i les anestèsia.
Pot utilitzar-se en combinació amb una teràpia psicològica tradicional i com a complement a un tractament amb fàrmacs anti-depressius. 
Per això Reiki és definit com una teràpia complementària i no alternativa per l'Institut de la Salut dels Estats Units (equivalent a la SS.SS Espanyola).
 
Reiki actua de tres formes:
 
1. A curt termini, alleuja els símptomes d'una malaltia o malaltia 2. A mig termini: sana la malaltia en si.
3. A llarg termini: treballa sobre la causa de la malaltia.
1. Curt termini: alleugeriment dels símptomes
Amb pacients que pateixen estrès, proporciona una profunda relaxació i una sensació de pau i tranquilitat.
Amb pacients que pateixen de càncer, alleuja el dolor tant del tumor com dels tractaments que reben.
Amb pacients que pateixen depressions, els omple d'energia per a recuperar les seves "ganes de viure". 
2. Mitjà termini: curar la malaltia.
Amb pacients que pateixen estrès, elimina els símptomes com mals de cap, èczemes, pressió alta, agressivitat etc.
Amb pacients que pateixen de càncer, és capaç de reduir els tumors i augmentar el sistema immuno defensiu per fer desaparèixer leucèmies etc.  Amb pacients que pateixen depressions, ajuda a perdre pes, puja l'estat d'ànim, i canvia la seva forma de veure la vida. 
3. Llarg termini: Arribar a la causa de la malaltia.     
Amb pacients que pateixen estrès, els ajuda a canviar la seva actitud cap a la vida, sana esdeveniments en el passat que causen estrès en el present (síndrome de l'estrès post-traumàtic ...) etc.
 
Amb pacients que pateixen de càncer, allibera la ràbia i per acumulat que pot resultar aquesta malaltia, canvia hàbits de vida nocius en el pacient (fumar, alimentació inadequada etc.)  ...
 
Amb pacients que pateixen depresions, els ajuda a canviar la seva actitud cap a la vida, sana esdeveniments en el passat i els omple d'energia per no recaure en la depressió.
 
Durant una sessió, les mans del practicant es posen lleugerament sobre la zona del càncer. El pacient podrà sentir un alleujament gradual, seguit per un estat de profunda relaxació. A llarg termini, després de diverses sessions, el pacient sol notar que aquest alleujament és cada vegada més prolongat.           
 
És especialment recomanat quan s'usa en combinació amb tractaments convencionals contra el càncer. Després d'una cirurgia, ajuda el procés de cicatrització, elimina els efectes secundaris de l'anestèsia i puja els nivells energètics del pacient.
 
En tractaments amb quimioteràpia o radiació, elimina els vòmits i nàusees que són els efectes secundaris dels tractaments i manté al pacient amb forces per suportar les sessions.