Treball corporal energètic

Treball corporal energètic
Sessió de teràpia

Informació sobre meditació i relaxació

No es medita amb la ment, sinó amb el cos. Un comentari que sento molt sovint és "no aconsegueixo meditar, no aconsegueixo concentrar la meva ment prou."

En una meditació, no estem "a la ment": estem centrats en el nostre cos. La primera part d'una meditació sempre consisteix en un exercici de "presa de contacte" amb el cos. És un element imprescindible de qualsevol meditació o relaxació.
MÉS INFORMACIÓ I EXEMPLES PRÀCTICS:
John Curtin, explica pautes sobre la relaxació abans de meditar.
Calmar la ment
L'única manera de calmar la ment és, senzillament, deixar de fer-la servir.
Quan dirigeix la teva atenció al teu cos, dirigeix el teu enfocament cap a un lloc que no és la teva ment, i això porta, de forma natural, un estat de pau i relaxació.
No és teoria, és una pràctica demostrada una i altra vegada quan fem les meditacions en el nostre Centre de Meditació.
Tu no ets la teva ment
Estem tan acostumats a utilitzar la ment de forma constant i compulsiva, que se'ns oblida que la ment és simplement una part de nosaltres i no qui som. La ment és una eina meravellosa però és només això, una eina. En condicions ideals, quan no la necessites, l'apagues.
Quan fas una meditació, enfoques la teva consciència (quirealment ets) a un "espai sense ment" que molts anomenen el teu "Jo Interior" - qui realment ets. Les cultures Orientals saben perfectament quin és aquest estat i quin és aquest espai, però a occident hem perdut el contacte amb aquest "Jo Interior" que representa la nostra veritable essència.
Per a d'apagar la ment?
Quan no aconseguim apagar la ment, comencen els problemes. Per què? Per una raó molt senzilla. La funció principal de la ment en el nostre dia a dia és resoldre problemes.
És qüestió de lògica que si estem usant la ment constantment, ¡necessitem un problema constant per resoldre!
El resultat és el que coneixem tan bé. Ens passem el dia "donant-li voltes" a les coses. Analitzant situacions, pensant de manera repetitiva i compulsiva, enfocant la nostra consciència en problemes que necessiten ser resolts.
Els "Trucs" que fem servir per calmar la ment.
En la nostra societat moderna, hem creat una sèrie de "trucs" per calmar la ment de manera momentània. Usem distraccions puntuals per evitar aquest constant "soroll mental."
Un d'ells és la televisió. Als EUA molts l'anomenen "xiclet per al cervell". Tots coneixem aquest espècie d’ "atontament" que se sent després d'un temps mirant la televisió, sobretot si triem un programa que no requereix un esforç intel • lectual o analític (la gran majoria).
Un altre és l'alcohol i els narcòtics. Les substàncies tòxiques inhibeixen el funcionament del cervell i, com a conseqüència, la ment. Durant el temps que estàs sota els efectes de l'alcohol o les drogues, aconsegueixes "calmar la ment" simplement perquè el seu òrgan, el cervell, funciona pitjor.
També existeixen els estímuls físics, principalment el menjar i el sexe, l'esport, etc. Aquests passatemps allunyen el nostre enfocament de la ment cap al cos durant el breu moment que estem duent a terme.
Com a últim, hi ha les situacions que provoquen emocions en nosaltres. Són maneres molt eficaços de «deixar de pensar una estona." Veure un partit de futbol, per exemple. Jugar a les cartes amb els amics. Conduir a velocitat o per carreteres perilloses, practicar un esport de risc i, curiosament, el consumisme ( "em sento malament, i em compro alguna cosa per sentir-me millor").
De tots aquests mètodes, alguns són beneficiosos, altres són simplement plaents i altres són perjudicials en diferents graus de variació.
Però amb tots, el problema és que fem servir aquests "trucs" per a un fi més enllà que el seu propòsit, de sentir plaer, estar en forma etc .. Els fem servir per fer alguna cosa que no podem fer sense ells. Apagar la ment.
 El resultat d'aquests "Trucs per apagar la ment"
- En lloc de menjar alguna cosa ric pel simple plaer de menjar, ho fas per distreure't dels teus problemes. Com més problemes tens, més menges, portant a problemes d'obesitat.
- En lloc de gaudir del sexe pel simple plaer de l'acte, o com a manera de demostrar amor cap a la teva parella, es converteix en un acte compulsiu d'evasió.
- Gastes tots els teus ingressos en productes de consum per mantenir la ment distreta mentre dura l'acte de consum.
etc. etc. etc .......
 Les solucions que aporta la meditació i la relaxació
Quan medites, aconsegueixes distreure o calmar la ment.
Aconsegueixes enfocar la teva atenció a un lloc dins de tu que no està constantment analitzant, criticant, sentint preocupació etc.
Amb la pràctica, s'aconsegueix entrar en un estat meditatiu en qüestió de segons. Quan això passa, la meditació es converteix en una eina molt potent en el nostre dia a dia. Et sents malament, i en pocs moments, apagues la ment, et enfoques en el teu "Jo Interior" i ve la pau.
¿Sona utòpic? No ho és. És una cosa que milers de persones aconsegueixen cada dia a tot el món i que nosaltres practiquem amb freqüència en el nostre Centre.
El que passa en una meditació guiada
Primer, assegut en un cercle amb llums tènues i música relaxant, estàs uns moments simplement "centrant". La veu de John Curtin t'indica en tot moment el que has de fer, cap a on enfocar la teva atenció i els passos a seguir per fer-ho.
A continuació, portem a terme un exercici de relaxació física. Ens centrem en el nostre cos mitjançant la respiració. Sentir la teva respiració és una manera tremendament eficaç de relaxar-te i calmar. Aprens a respirar d'una forma relaxada i profunda, induint un estat profund de relaxació física.
Un cop aconseguit aquest estat, comença la meditació guiada. Durant la meditació, John Curtin et guia en un procés de visualització prenent la forma d'un "passeig virtual". Cada visualització és diferent i sol tenir un propòsit concret, depenent del tema a tractar "a la meditació.