Treball corporal energètic

Treball corporal energètic
Sessió de teràpia

La coordinació entre la Psicologia i el Reiki

Reiki i les malalties
Primerament, cal explicar l'enfocament que dóna Reiki a les malalties per entendre on encaixa la psicologia amb Reiki.
Per a nosaltres, una malaltia és la manifestació final d'un problema a nivell mental / emocional o espiritual (ús de la paraula espiritual sense connotacions religioses, en Reiki, "espiritual" significa "el més profund del nostre ésser").
En teràpies energètiques per curar "en profunditat" hem de tractar l'ésser humà a tots els nivells, i no només aplicant un "pedaç" temporal que alleuja els símptomes. De fet, alguns pacients que tracto, en veure aparentment desaparèixer la seva malaltia després d'unes sessions, deixen d'anar pensant que s'ha solucionat, sense adonar-se que aquesta malaltia era simplement la manifestació d'alguna cosa més profunda que ha quedat sense tractar.Per a nosaltres, tot és energia; pensaments, emocions, ràbia, amor, etc. Es tradueixen de forma energètica. Encara des d'un punt de vista extremadament racional, no és un concepte desgavellat, ja que el cervell, l'eina que fem servir per crear el pensament, funciona a base de milions d'impulsos elèctrics (energia) per segon. Cada impuls crea un camp magnètic (llei de Faraday) creant així milions de camps magnètics (més energia) que, com sabem, es mantenen mentre hi hagi un corrent elèctric.
Treballar amb aquesta energia creada és el que constitueix la base fonamental d'una teràpia de Reiki.
I és aquí on clarament el treball d'un psicòleg i el d'un terapeuta de Reiki es solapen. Tots dos treballen amb pensaments i emocions, un des del punt de vista de la ment, un altre des d'un enfocament energètic.
Les malalties i els pensaments
Avui en dia, crec que han quedat àmpliament demostrats els efectes dels pensaments i les emocions sobre el cos humà. Fins l'enfocament més tradicional reconeixerà les manifestacions físiques de l'estrès en una persona, úlceres, problemes cardíacs, problemes digestius etc. etc. tot i que l'estrès no és una "malaltia" en el sentit clàssic de la paraula sinó el resultat d'una manera de pensar.
Reiki té l'avantatge d'actuar sobre els símptomes físics a més de curar l'estat emocional que ho està causant.
EXEMPLES
Curar i pensar
Però l'ésser humà és un "animal pensant". Per a moltes persones, aplicar un procés mental a la seva curació és d'una importància fonamental. En altres paraules, no n'hi ha prou de curar, necessiten saber el "per què" de la seva malaltia. En aquesta situació, es torna fonamental poder anar a un "professional del pensament" o el que és el mateix, a un psicòleg.
En combinar la teràpia psicològica amb Reiki, ambdues teràpies es complementen i aconsegueixen unides un resultat complet més ràpid. Per què?
Doncs bé, d'una banda Reiki, en alliberar energia "negativa" sol alliberar al mateix temps l'emoció que la va crear. Aquest alliberament porta moltes vegades al pla conscient emocions o situacions a les que ens costa enfrontar-nos i que hem relegat al més profund del nostre ésser, tractant d'oblidar. D'altra banda, si en aquest moment la persona està anant a un psicòleg es trobarà més a prop de trobar el que li causa malament o inquietud, serà més fàcil que desenterri allò que estava tan difícil de treure a la llum perquè Reiki ha anat cavant també per arribar a aquest bloqueig i alliberar l'energia que havia quedat estancada en ell.
Com veiem, les dues teràpies treballen sobre el mateix "bloqueig" i amb la mateixa finalitat, eliminar-lo. Si ambdues s'uneixen el procés s'accelera.
Un procés en paral·lel
He vist molt pacients beneficiar tremendament de la combinació d'un psicòleg amb un tractament de Reiki. El procés sol passar així:
Quan una sessió amb el psicòleg revela un trauma amagat, en la sessió de Reiki el pacient treballa per sanar-lo a nivell energètic.
Quan Reiki ajuda al pacient a alliberar un "bloqueig" energètic, la sanació és més ràpida i eficaç si aquesta persona pot analitzar el que ha passat a nivell mental en una sessió amb el psicòleg.
Com Reiki té un efecte progressiu, sovint hi ha canvis en el pacient entre sessió i sessió, canvis d'humor o de comportament, somnis, emocions que sorgeixen, etc.Aquests esdeveniments poden adquirir un valor significatiu en mans d'un professional com un psicòleg.
Els nostres comportaments d'avui sovint són el resultat d'esdeveniments en la nostra infància. Aquests esdeveniments, des del punt de vista Reiki, poden produir "energia atrapada" causant el comportament d'aquest. Reiki allibera aquesta energia al mateix temps que fa que el pacient es torni conscient del que va passar en la seva infància. Un psicòleg sabrà com guiar el pacient a una major comprensió del significat d'aquest esdeveniment.
Casos Concrets
Carles, administratiu.
En Carles va ser diagnosticat amb síndrome de fatiga crònica i depressió. Des d'un principi, Reiki va ajudar augmentant els seus nivells energètics, donant-li "més forces" per viure el seu dia a dia.
A mesura que les seves sessions amb una psicòloga van treure  a la superfície la difícil relació amb la seva mare, Reiki, amb la seva capacitat per induir a un estat profund de tranquilidad i relaxació, el va ajudar a superar les crisis emocionals que sorgien a mesura que afrontava els fets de la seva infància en la teràpia.
Bàsicament, Reiki va servir com a "teràpia de suport" per fer el procés psicològic més suportable i menys traumàtic.
Concepció 63 anys, autònoma
La Concepció va acudir a la consulta afectada de múltiples malalties relacionades amb un excés de tensió i estrès. Dolors i lesions als genolls, problemes d'esquena, problemes digestius i mals de cap.
Portava un any anant a una psicòloga i se sentia satisfeta amb els progressos a nivell emotiu i mental, però es sentia frustrada, perquè el procés no semblava mitigar-ne els mals físics i la medicina convencional només donava un alleujament analgèsic temporal.
Reiki, amb el seu efecte pal.liatiu, va començar immediatament a alleujar els dolors que li afligien. A continuació, successius tractaments van començar a "accelerar" el procés d'alliberament de traumes que havia començat amb la seva teràpia psicològica. Després de 3 mesos, La Concepció estava lliure de la majoria dels seus dolors i amb més ganes de seguir la seva teràpia psicològica per aprofundir a nivell mental en les causes dels seus problemes.
Eduard 35 anys. Enginyer
En un principi, l'Eduard va acudir a la meva consulta per un còlon irritable, un símptoma molt típic de l'estrès. El seu únic fi era solucionar els seus problemes físics, sense donar més importància als símptomes d'estrès que patia, ja que els considerava "irremeiables" i una lògica conseqüència del seu treball.
Però a mesura que Reiki va començar a fer efecte, L'Eduard es va adonar que el seu plantejament inicial era una solució temporal i que per aconseguir una pau i salut més duradora havia d'afrontar el perquè de la seva manera de ser, que li causava el seu estrès i , per consegüent, ansietat.
Així que després de dos mesos de Reiki, amb els seus nivells d'estrès eliminats i el sistema digestiu curat del tot, va decidir començar una teràpia amb un psicòleg a llarg termini per, en les seves pròpies paraules, literalment "descobrir qui era realment".
Dolors 32 anys, Comercial
La Dolors duia 4 anys sota tractament psicològic per la seva bulímia. El tractament havia estat un èxit i ja no patia aquesta malaltia, però seguia amb una autoestima molt baixa i problemes en la seva relació amb el menjar.
A diferència de la majoria dels meus pacients, va fer un curs de Reiki primer i després va començar a rebre sessions com a pacient. Combinar les seves auto-tractaments amb sessions setmanals amb mi ia més assistia a teràpies amb una psicòloga.
La combinació de les tres coses va ser molt potent, i en l'espai de menys d'un any va aconseguir, dit per ella mateixa, sentir-se una altra persona. Va pujar la seva autoestima, va començar a comprendre la seva actitud davant dels homes, a acceptar la seva "situació de vida" i els esdeveniments sense sentir-se víctima d'aquests.En definitiva, es va adonar que la seva vida tenia sentit.



Anàlisi dels pacients:
No tots volen ni necessiten processar mentalment la seva curació. Però per a molts, aplicar un procés mental, comprendre per què són com són i per què fan el que fan és fonamental. Reiki treballa amb l'energia, la psicologia amb la ment. Tots dos es solapen en molts camps, per la qual cosa anar a un professional de les dues matèries pot ser una tremenda ajuda per curar.
Un tractament de Reiki consisteix a canalitzar energia tant cap a un lloc específic on hi ha un problema com al cos sencer d'una persona, depenent de la malaltia i el tipus de tractament.
La majoria dels tractaments es fan amb el pacient al llit, cobert amb una manta si fos necessari. El practicant posa les seves mans suaument sobre la zona afectada, o en el cas d'un tractament per a tot el cos, a tot el cos començant pel cap i acabant en els peus. Cada posició de les mans és mantinguda durant uns minuts sobre els chakras o centres energètics principals. El pacient sempre està vestit, i les posicions de les mans són sempre en zones que no infringeixen la intimitat de la persona.
Se sol utilitzar una habitació amb llum tènue, música relaxant i encens i espelmes. El practicant convida el pacient a relaxar-se, a concentrar-se en la seva respiració i meditar, si el pacient té pràctica en això.
Durant un tractament, sentiràs una relaxació profunda. Moltes persones es queden adormides, cosa que no influeix per a res el resultat final. De vegades, sentiràs un pessigolleig "en diferents parts del cos segons l'energia flueix a través del teu cos. Altres persones veuen colors, experimenten una sensació de "flotar" o senten emocions que surten a la superfície.
Les zones on se't s'aplica el Reiki (on solen estar les mans del practicant) poden sentir o molta calor o molt fred durant el temps que les mans estan presents en aquesta part del cos. De vegades sentiràs com es tensen i relaxen els músculs a la zona afectada. Simplement és una altra forma que té el cos d'ajudar a que flueixi l'energia.
Moltes persones noten una calor o un pessigolleig a la corona del cap. Això és degut a que l'energia entra per l' "chakra" corona, el centre energètic que ens connecta amb l'Energia Universal.
Durant la sessió, l'energia fluirà dintre teu, equilibrant el teu sistema energètic, deixant anar tensions i estrès, alleujant dolors i activant la capacitat del cos per curar-se.
Encara que Reiki és molt eficaç, no és una "cura miraculosa" i els seus efectes són acumulatius. Per realment notar els resultats, es recomana una sèrie de tractaments de 4 sessions. En la majoria dels casos aquest nombre de sessions és suficient per solucionar problemes d'estrès, tensió, ansietat, insomni i problemes emocionals. Problemes físics potser necessiten més, però no necessàriament.
Generalment, Reiki produeix canvis beneficiosos a llarg termini, per la qual cosa no cal repetides i interminables sessions, encara que a molta gent els agrada tant que ho fan de totes maneres!
Sigui quina sigui la teva malaltia, l'efecte de Reiki crea una sensació de pau i tranquilitat. Et sents en condicions per afrontar la vida i els seus desafiaments. Augmenta la teva energia i els teus ànims, donant-te un punt de vista més positiu sobre la vida. Situacions anteriors d'estrès semblen no preocupar-te com abans.


Reiki és una energia intel·ligent que ens pot ajudar a trobar equilibri i harmonia en les nostres vides en tots els nivells, tant emocional, mental, físic i espiritual. A continuació, trobaràs una descripció breu de malalties comunes i les possibles relacions metafísiques de la seva causa.
Com que Reiki sana a tots els nivells, és de gran ajuda per arribar al fons dels orígens d'una malaltia. No obstant, cal esmentar que les causes poden ser tan variades com els individus, per la qual cosa aquestes descripcions són molt generals.
Nota de John Curtin: He traduït aquest article tal qual. Pot ser que no estigui d'acord amb algunes de les definicions però per respecte a l'autor no he modificat el contingut.
Accidents 
Tot passa per una raó, ¡fins als accidents!
 De vegades, tenen lloc per fer-nos reflexionar sobre el curs que està prenent la nostra vida. Si tens un accident, intenta reflexionar la raó per la qual cosa el vas tenir, encara que sembli estrany que un esdeveniment que sembla pura "mala sort" tingui un significat més profund.
Al·lèrgies
 Una al·lèrgia és una reacció desproporcionada del nostre cos a un element que considera com un invasor. Lluitar contra un enemic de la nostra pròpia creació és un acte d'agressió, una lluita subconscient contra una part de la nostra vida que ens espanta o no desitgem. La resistència és el contrari a l'amor, ja que estimar significa acceptar.
La substància que desencadena l'al lèrgia és un símbol de l'aspecte de la teva vida contra el qual aquestes lluitant o intentant evitar. Examina els aspectes de la teva vida en el que aquestes en conflicte.
Dolors d'esquena
L'esquena representa temes de suport. Problemes d'esquena indiquen que sents un excés de responsabilitat però no vols admetre. O potser consideres que no reps el suport que et mereixes.
Dolors a la part superior de l'esquena representen una falta de suport emocional. Pot representar una manca de lliurament emocional de la teva part.
Dolors a la part central de l'esquena corresponen a sentiments de culpabilitat en el passat.
A la zona lumbar, representa una falta de suport material o econòmic. Una por al futur relacionat amb els diners.
Obre el teu cor a l'amor i suport de l'Univers en lloc de carregar tu amb tot el pes. Brinda amor i confiança a altres i rebràs de tornada molt més del que vas donar.
Pressió Alta
Una pressió alta és el resultat de la sang pressionant sobre les parets de les artèries durant les diferents fases de bombament del cor. El que passa quan no expresses els teus sentiments i emocions durant un llarg període de temps. Vives constantment a la vora del conflicte, sense arribar a conclusions, sota una pressió constant.
Al contrari, una pressió baixa és conseqüència d'evadir problemes. Passa quan pateixes d'una falta d'energia vital i no ets capaç de fer-te notar. També pot indicar un intent d'evadir o no reconèixer la teva sexualitat.
Observa les energies dins teu. No jutgis. Si ets honest i afrontes els teus problemes, trobaràs una nova calma (pressió alta) o una nova energia (pressió baixa).
Bulímia o Bulímia Nerviosa
Aquesta malalta està causada per una necessitat de viure, ser estimat i rebre "aliment emocional". Hi ha una sensació de buit que estàs intentant omplir desesperadament. Pot ser que et sentis insegur i amb por a la pèrdua.
Aprèn a estimar-te tal com ets, et serà més fàcil acceptar l'amor dels altres, perquè ho mereixes. Tingueu en compte que hi ha una font sense límits d'amor i aliment espiritual - i està dins teu.
Càncer
Ràbia que et consumeix, un desig d'auto-destrucció. L'energia vital no nodreix el chakra base en ser bloquejada per sentiments de remordiments, por i ràbia interna provinent de temes arrelats relacionats amb l'ego que no han estat perdonats.
Quan el perdó sigui total, ocorrerà la sanació.
 Refredats i grip
Un conflicte crònic aquesta pujant a la superfície. És una manera que té el teu cos de purificar, alliberant-se de productes químics del menjar, beguda, aire etc. que ingereix.
Agafa l'oportunitat per descansar i deixar que el teu cos es regeneri.
Restrenyiment
Moltes vegades està relacionat amb l'avarícia, el no voler "deixar anar" (normalment possessions materials). També pot ser que estàs aferrat a antigues creences i reprimeix problemes, tement els resultats si afloressin a la superfície.
Has d'aprendre a deixar anar. Deixa que la vida flueixi a través teu i trobaràs la seguretat i riquesa que busques. El que veritablement et sustenta ve de Déu i no de fonts externes.
Diabetis
Indica un desig de ser estimat, combinat amb una inhabilitat per deixar-se estimar. El resultat és "hiperacidesa" és a dir, els que no estimen, es tornen àcids. Et falta la dolçor de la vida i enyores l'amor que no pots donar.
No esperis aquesta parella ideal imaginària, deixa que l'amor t'arribi de tot arreu. Deixa anar el passat i reconeix que l'amor, el gaudi i l'afecte són elements fonamentals de la vida.
Cansament (Síndrome de l'Cansament Crònic)
Possiblement causat per un bloqueig en el chakra gola. Sents una manca total de motivació i una seguretat que tot anirà malament.
Necessites estimularte i posar-te metes, sense quedar ancorat en pensaments angoixants sobre el present o el passat.
Problemes cardíacs
Indica una manca de compassió o el fer coses sense molta convicció. Un excés d'emocions i una necessitat de lluitar per la supervivència també són indicacions d'aquest tipus de malaltia.
Pregunta't si el teu cor i el teu cap o en altres paraules teves emocions i el teu intel.lecte estan en equilibri. Vius en contacte amb el teu cor? O necessites posar-te malalt abans de poder realment estar en contacte amb el? Connecta amb els teus sentiments d'amor i no tindràs problemes de cor.
Fumar 
Els pulmons simbolitzen la idea de llibertat i comunicació, que intentes crear fumant.
 Però com aquestes creacions no són reals, acaben esfumant-se com el mateix fum que produeixes.
Tingueu en compte del que realment vols i fes-ho realitat. La veritable comunicació només pot ocórrer en un ambient de claredat, i no envoltat per una cortina de fum.
Úlceres 
Les úlceres estan relacionades amb la por i una forta convicció que no vals.
 Què et corroeix per dins? Pot ser que estiguis retenint ràbia i pensaments negatius que literalment et "podreixen des de dins".
Necessites entrar en contacte amb la font de la teva estrès i ràbia per canalitzar aquests sentiments d'una manera positiva.