Treball corporal energètic

Treball corporal energètic
Sessió de teràpia

Reiki pot tenir contra-indicacions?

No, Reiki només funciona per a fer bé, mai per fer mal. 
No interfereix en tractaments lopàtics (medicina tradicional) i fins i tot pot beneficiar, reduint o eliminant els efectes secundaris. Per aquesta raó està sent difós amb tanta rapidesa en hospitals i clíniques.
Per què no he sentit res sobre Reiki fins ara?
Encara que Reiki va ser introduït a Espanya fa més de 10 anys, és només en els darrers 3 o 4 anys en què ha començat a tenir més força. A més, el seu ús sol transmetre més de "boca a boca" per recomanació d ' altres i no està comercialitzat.      
La pràctica de Reiki consisteix en la canalització d'Energia Universal o espiritual per harmonitzar el cos, la ment i l'esperit, creant una persona sana i equilibrada. El seu ús pot ser específic, per malalties puntuals, o general per a crear - ens harmonia.
 
Podem aplicar-nos Reiki a nosaltres mateixos o altres persones. Qualsevol persona pot practicar Reiki, no és un "do" especial per a privilegiats

Aquesta energia es coneix també com 'chi'. Quan visitis un acupuntura, utilitzen agulles per facilitar el flux d'aquesta energia a través de meridians o canals en el cos. Aquesta energia en diuen "txi". Una altra tècnica japonesa molt coneguda és el Shiatsu, que utilitza la pressió dels dits per aconseguir un resultat semblant. A l'Índia, aquesta mateixa energia es diu 'prana', i tècniques de respiració i exercicis de ioga han estat desenvolupades per activar aquesta energia i aconseguir l'equilibri energètic . A l'Índia no pensen en termes de meridians com els xinesos i japonesos sinó en xacra o centres energètics que recorren tot el cos des de la corona fins a la base de la columna, havent setembre chakres principals. En resum, totes aquestes tècniques serveixen per harmonitzar el teu sistema energètic. D'aquesta manera, tu mateix aquestes en la millor situació possible per sanarte en tots els nivells, tant físic, mental, emocional i espiritual. 
Reiki utilitza aquesta mateixa energia. És una manera d'enfocar aquesta energia sobre la teva o sobre altres quan s'aprèn en els cursos. Quan reps Reiki aquestes rebent Energia Universal, que alguns anomenen l'energia de l'amor pur i altres en diuen Energia Divina.
 
El practicant de Reiki actua com un canal, canalitzant aquesta energia cap a la persona que la rep. Això el diferència de certa manera de les tècniques descrites a dalt, vist que les persones que la reben realment senten aquesta sensació d'amor i pau que caracteritza l'energia Divina.
 
Reiki no té cap tipus d'afinitat religiosa. És usat per Cristians, Musulmans, Budistes i fins Ateus. No té una estructura formal, ni jerarquies ni creences obligatòries. És una barreja entre una tècnica pràctica i eficaç per curar i una manera de viure i veure la vida. De fet, moltes persones que practiquin Reiki senten que reforça el llaç amb les seves creences particulars, se senten "més a prop" del seu Déu particular. 
Reiki és perfectament compatible amb qualsevol tractament mèdic i pot actuar com a complement a aquest. És reconegut com Teràpia Alternativa per l'Organització Mundial de la Salut (WHO).